Cheddar Top Hat

Cheddar wordt vaak gekleurd met annatto, een stof uit de vrucht van de orleaanboom. De structuur oogt vaak korrelig, maar is heerlijk romig in de mond. De smaak is romig en rijk aan aardse nuances.

 
Hier te verkrijgen Hier te bestellen

Voedingswaarde

  Per 100 gram
Gemiddelde energiewaarde (kJ) 1.170
Gemiddelde energiewaarde (kcal) 427
Vetten (g) 35,90
waarvan verzadigde vetzuren (g) 24,50
Koolhydraten (g) 2,30
waarvan suikers (g) 0,10
Eiwitten (g) 24,30
Zout (g) 1,80

Tosti met Cheddar en mango

5 minuten
Lunch
 4 personen
 
 
Ingredienten
  • 120 gr cheddar in plakjes
  • 4 sneetjes wit-casinobrood
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 1 mango
  • 12 plakjes augurk zoetzuur
  • 4 plakjes achterham (langwerpig of vierkant)
  • 6 el piccalilly
Bereidingswijze

Voor de tosti fanaten; een lekkere tosti met cheddar en mango. Laat je verassen!

Stap 1
Was de ijsbergsla en dep ze goed droog met keukenpapier. Doe dat ook met de plakjes augurk.

Stap 2
Schil de mango en snijd hem langs de pit in lange plakken. Schaaf de cheddar in plakjes.

Stap 3
Beleg de sneetjes brood met plakjes cheddar, achterham en smeer de piccalilly saus erover. Leg dan de mangoplakken, sla en augurk erop. Leg er vervolgens nog plakjes cheddar op en dek af met het sneetje brood.

Stap 4
Grill de tosti kort in een tosti ijzer of grill.

Eet smakelijk!

terug naar het kaasmenu