Emmental Suisse AOP

De originele Zwitserse Emmentaler is vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Deze stevige gatenkaas heeft een rijke, nootachtige smaak met licht zoete nuances. Een klassieker in de fondue, maar ook een uitstekende dessertkaas.

Hier te verkrijgen Hier te bestellen

Voedingswaarde

  Per 100 gram
Gemiddelde energiewaarde (kJ) 1.660
Gemiddelde energiewaarde (kcal) 399
Vetten (g) 31,00
waarvan verzadigde vetzuren (g) 18,60
Koolhydraten (g) 0,10
waarvan suikers (g) 0,10
Eiwitten (g) 29,00
Zout (g) 0,43

Kaasfondue van slagroom en witte wijn

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 125 mililiter slagroom
  • 125 mililiter witte wijn
  • 500 gram emmentaler
  • zout
  • nootmuskaat
  • stokbrood
  •                 krieltjes                
  • Bereidingswijze

    Klop de eierdooiers met slagroom en wijn romig en breng het aan de kook. Rasp de kaas en voeg het beetje bij beetje toe aan het roommengsel. Breng de fondue op smaak met zout en nootmuskaat. Snijd het stokbrood in stukjes. Kook de krieltjes gaar in een pan met water en zout.
terug naar het kaasmenu