Kip provolone

Het italiaanse antwoord op een cordon bleu

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets 4 blaadjes basilicum 4 plakken provolone kaas 1 ei paneermeel peper en zout

Voorbereiding

Snij de kipfilets als een envelopje open. Kruid ze met peper en zout, leg er een blaadje basilicum in en een plak kaas.Klap ze weer dicht en paneer.(natuurlijk eerst door het geklopt ei halen)

Bereidingswijze

Bak de filets goudbruin in de koekepan, en leg ze daarna in de oven zodat de kaas goed smelt van binnen.(ong. 10 min.)

Spinazie, courgette en provolone salade

Ingrediënten 4 personen
– geraspte schil van 1 limoen
– olijfolie
– 100 g doperwtjes
– 100 g peultjes (evt. boontjes)
– 1 courgette
– 100 g verse spinazie (maar meer kan ook!)
– blaadjes verse basilicum naar smaak
– 100 g provolone (Italiaanse kaas)
– zwarte olijven
Bereidingswijze

Meng de limoenrasp met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Kook de erwtjes en peultjes kort en spoel ze daarna af met koud water.

Wentel de courgetteplakken in de limoenolie en gril of bak ze tot ze lichtbruin zijn.

Meng de spinazie, basilicum, peultjes, erwtjes en garneer de salade met reepjes provolone, olijven en de rest van de limoenolie.

Serveertip

Je kunt een paar gekookte, in kwarten gesneden eieren door de salade doen. Een donkerbroodje is lekker bij deze salade.